Recept vlees
Kipgehaktburgers met Mexicaanse bonensalade, aardappels en knolselderij
40 min. bereiding
Recept vlees
Kipgehaktburgers met Mexicaanse bonensalade, aardappels en knolselderij
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
300 g Frieslander aardappels
200 g knolselderij
½ stuks limoen
½ stuks rode peper
100 g peen
200 g Mexicaans gekruid kipgehakt
1 stengel bosui
¾ bakje yoghurt
¾ blikje zwarte bonen
½ potje mais
¾ kropje baby romainesla
¾ bosje koriander

Zelf toe te voegen

½ tl paprikapoeder
Olie om te bakken
1½ el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 300 g aardappels en snij in frietformaat. Schil 200 g knolselderij en snij in frietformaat. Meng met ½ tl paprikapoeder, olie, peper en zout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappel en knolselderij erover. Zet 25-30 minuten in de oven. Hussel halverwege.

3

Rasp de schil (alleen het groen) van ½ stuks limoen en hou apart. Pers het sap (ca. 2 el bij 4p) in een slabak. Verwijder de zaadlijsten van ½ stuks rode peper en snij fijn, voeg bij het sap. Voeg wat zout toe. Schil 100 g peen en rasp met een grove rasp. Voeg bij het limoensap.

4

Kneed van 200 g gehakt één burger p.p.. Bak in wat olie in een koekenpan in ca. 4 minuten per kant gaar.

5

Snij 1 stengel bosui in ringetjes en zet op tafel. Meng ¾ bakje yoghurt met de limoenrasp en wat peper en zout en zet in een bakje op tafel.

6

Doe ¾ blikje zwarte bonen en ½ potje mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Verwijder het kontje van ¾ kropje baby romainesla en snij in reepjes. Voeg vlak voor het serveren samen met 1½ el olijfolie extra vierge bij de peen. Hak ¾ bosje koriander fijn en voeg toe. Voeg eventueel naar smaak nog wat limoensap toe.

7

Serveer de salade met de aardappels, knolselderij, burgers en limoen-yoghurt. Garneer met de bosui.

Ook in onze boxen

Toon alle