Was 300 g aardappels en snij in frietformaat. Schil 200 g knolselderij en snij in frietformaat. Meng met ½ tl paprikapoeder, olie, peper en zout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappel en knolselderij erover. Zet 25-30 minuten in de oven. Hussel halverwege.
3
Rasp de schil (alleen het groen) van ½ stuks limoen en hou apart. Pers het sap (ca. 2 el bij 4p) in een slabak. Verwijder de zaadlijsten van ½ stuks rode peper en snij fijn, voeg bij het sap. Voeg wat zout toe. Schil 100 g peen en rasp met een grove rasp. Voeg bij het limoensap.
4
Kneed van 200 g gehakt één burger p.p.. Bak in wat olie in een koekenpan in ca. 4 minuten per kant gaar.
5
Snij 1 stengel bosui in ringetjes en zet op tafel. Meng ¾ bakje yoghurt met de limoenrasp en wat peper en zout en zet in een bakje op tafel.
6
Doe ¾ blikje zwarte bonen en ½ potje mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Verwijder het kontje van ¾ kropje baby romainesla en snij in reepjes. Voeg vlak voor het serveren samen met 1½ el olijfolie extra vierge bij de peen. Hak ¾ bosje koriander fijn en voeg toe. Voeg eventueel naar smaak nog wat limoensap toe.
7
Serveer de salade met de aardappels, knolselderij, burgers en limoen-yoghurt. Garneer met de bosui.