Recept vega
Puree met waterkers, miso-roomsaus, hazelnoten en boleten
30 min. bereiding
Recept vega
Puree met waterkers, miso-roomsaus, hazelnoten en boleten
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
600 g Frieslander aardappels
1 stuk prei
1 stuk sjalot
¼ blokje misobouillon
100 ml slagroom
50 g hazelnoten
2 boleten
½ zakje waterkers

Zelf toe te voegen

Olie en boter om te bakken
½ el witte wijnazijn
1 el mosterd

Bereiding

1

Was 600 g aardappels en snij in stukjes van 2 a 3 cm. Zet net onder water met zout en breng afgedekt aan de kook. Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel zand er tussenuit. Snij in ringen. Leg bovenop de aardappelen en dek af. Kook in 15-20 minuten gaar.

2

Snipper 1 stuk sjalot heel fijn. Fruit zachtjes in een beetje olie in een sauspannetje. Laat niet verkleuren. Blus af met ½ el witte wijnazijn. Voeg wat peper toe en kruimel ¼ blokje misobouillon erbij. Voeg 100 ml slagroom toe. Kook zachtjes verder.

3

Hak 50 g hazelnoten grof. Rooster in een droge koekenpan. Laat afkoelen. Hak eventueel wat fijner.

4

Snij het hoedje van 2 boleten en snij in plakjes. Snij de stam in plakken van ca. 2 cm dik. Verwarm olie in een koekenpan en bak beide in 5-7 minuten goud bruin.

5

Verwijder alleen de dikke stelen van ½ zakje waterkers.

6

Giet de aardappels en prei af en bewaar een glaasje kookvocht. Stamp met een klont boter en wat kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met 1 el mosterd, zout en peper. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Roer de waterkers door de puree. Warm nog even door op zacht vuur, zodat de waterkers slinkt.

7

Serveer de puree met de boleten, hazelnoten en miso roomsaus.

Ook in onze boxen

Toon alle