Snipper 1 stuks ui en fruit in wat olie in een koekenpan. Voeg zodra de ui glazig is 1 tl komijnpoeder en ½ tl paprikapoeder en wat zout toe en roer goed om.
3
Schil 500 g bataat en snij diagonaal in plakken van 0.5 cm dik (echt niet dikker!).
4
Vet een ruime ovenschaal in en leg daar de bataat in (eventueel dakpansgewijs). Maak 2 lagen. Bestrooi de eerste laag met ui en 1/3e van ½ zakje vegan kaas, en de laatste laag met de rest van de kaas. Schuif ca. 20 minuten in de oven tot de bataat zacht is.
5
Rasp de schil (alleen het groen) van ½ stuks limoen en hou apart. Pers het sap (ca. 2 el bij 4p) in een slabak. Verwijder de zaadlijsten van ½ stuks rode peper en snij fijn, voeg bij het sap. Voeg wat zout toe. Schil 100 g peen en rasp met een grove rasp. Voeg bij het limoensap.
6
Snij 1 stengel bosui in ringetjes en zet op tafel. Meng ¾ bak vegan yoghurt met de limoenrasp en wat peper en zout en zet in een bakje op tafel.
7
Giet en spoel ¾ blikje zwarte bonen en 1 potje mais af en voeg bij de peen.
8
Verwijder het kontje van ¾ kropje baby romaine sla en snij in reepjes. Voeg vlak voor het serveren samen met 1 el olijfolie extra vierge bij de peen. Hak 1 bosje koriander fijn en voeg toe. Voeg eventueel naar smaak nog wat limoensap toe.
9
Serveer de salade met de bataat, vegan yoghurt en garneer met de bosui.