Recept vega
Mexicaanse bonensalade met bataat en kaas uit de oven
30 min. bereiding
Recept vega
Mexicaanse bonensalade met bataat en kaas uit de oven
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuks witte ui
500 g oranje bataat
60 g geraspte kaas belegen
½ stuks limoen
100 g peen
1 stengel bosui
¾ bakje yoghurt
¾ blikje zwarte bonen
1 potje mais
¾ kropje baby romaine sla
1 bosje koriander

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 tl komijnpoeder
½ tl paprikapoeder
Chilivlokjes (optioneel)
1 el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snipper 1 stuks ui en fruit in wat olie in een koekenpan. Voeg zodra de ui glazig is 1 tl komijnpoeder en ½ tl paprikapoeder en wat zout toe en roer goed om.

3

Schil 500 g bataat en snij diagonaal in plakken van 0.5 cm dik (echt niet dikker!).

4

Vet een ruime ovenschaal in en leg daar de bataat in (eventueel dakpansgewijs). Maak 2 lagen. Bestrooi de eerste laag met ui en 1/3e van 60 g kaas, en de laatste laag met de rest van de kaas. Schuif ca. 20 minuten in de oven tot de bataat zacht is.

5

Pers het sap van ½ stuks limoen (ca. 2 el bij 4p) in een slabak. Voeg wat zout toe, samen met een mespuntje chilivlokjes. Schil 100 g peen en rasp met een grove rasp. Voeg bij het limoensap.

6

Snij 1 stengel bosui in ringetjes en zet op tafel. Meng ¾ bakje yoghurt met een kneepje limoen en wat peper en zout en zet in een bakje op tafel.

7

Giet en spoel ¾ blikje zwarte bonen en 1 potje mais af en voeg bij de peen.

8

Verwijder het kontje van ¾ kropje baby romaine sla en snij in reepjes. Voeg vlak voor het serveren samen met 1 el olijfolie extra vierge bij de peen. Hak 1 bosje koriander fijn en voeg toe. Voeg eventueel naar smaak nog wat limoensap toe.

9

Serveer de salade met de bataat, yoghurt en garneer met de bosui.

Ook in onze boxen

Toon alle