Recept vegan
Coquilles van boleet met waterkerspuree, miso-roomsaus en champignons
35 min. bereiding
Recept vegan
Coquilles van boleet met waterkerspuree, miso-roomsaus en champignons
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
600 g Frieslander aardappels
200 g knolselderij
1 stuk prei
2 boleten
1 stuk sjalot
¼ blokje misobouillon
100 ml sojaroom
150 g kastanjechampignons
½ zakje waterkers

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ el witte wijnazijn
Witte wijn (optioneel)
Olijfolie extra vierge
1 el mosterd

Bereiding

1

Was 600 g aardappels en schil 200 g knolselderij. Snij in stukjes van 2 a 3 cm. Zet net onder water met zout en breng afgedekt aan de kook. Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel zand er tussenuit. Snij in ringen. Leg bovenop de aardappelen en dek af. Kook in 15-20 minuten gaar.

2

Bereid de ‘coquilles’ voor. Snij het hoedje van 2 boleten eraf en leg weg, die gebruik je straks. Snij plakken van 2 cm dik van de steel in coquillevorm.

3

Verwarm olie in een koekenpan en bak de ‘coquilles’ in ca. 3 minuten per kant goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout. Hou warm.

4

Snipper 1 stuk sjalot heel fijn. Fruit zachtjes in een beetje olie in een sauspannetje. Laat niet verkleuren. Blus af met ½ el witte wijnazijn (Voeg witte wijn (optioneel) en laat tot de helft inkoken.). Voeg wat peper toe en kruimel ¼ blokje misobouillon erbij. Voeg 100 ml sojaroom toe. Voeg een klein beetje kokend water toe als de saus te erg indikt. Kook heel zachtjes verder.

5

Verwarm wat nieuwe olie in de boleten pan. Snij 150 g kastanjechampignons en hoedjes van de boleten in plakjes en bak in ca. 5 minuten goudbruin.

6

Giet de aardappels, knolselderij en prei af en bewaar een glaasje kookvocht. Stamp tot een smeuïge puree met wat kookvocht en een flinke scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met 1 el mosterd, zout en peper. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Verwijder alleen dikke stelen van ½ zakje waterkers en hak grof. Roer door de puree. Warm nog even door op zacht vuur, zodat de waterkers slinkt.

7

Serveer de puree samen met de vegan coquilles, gebakken paddenstoelen en miso-roomsaus.

Ook in onze boxen

Toon alle