Recept vlees
Kipgehaktburgers met Mexicaanse bonensalade en aardappels
35 min. bereiding
Recept vlees
Kipgehaktburgers met Mexicaanse bonensalade en aardappels
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g Frieslander aardappels
½ stuks limoen
100 g peen
200 g Mexicaans gekruid kipgehakt
1 stengel bosui
¾ bakje yoghurt
¾ blikje zwarte bonen
½ potje mais
¾ kropje baby romainesla
1 bosje koriander

Zelf toe te voegen

½ tl paprikapoeder
Olie om te bakken
Chilivlokjes (optioneel)
1½ el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 500 g aardappels en snij in frietformaat. Meng met ½ tl paprikapoeder, olie, peper en zout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappels erover. Zet 25-30 minuten in de oven. Hussel halverwege.

3

Pers het sap van ½ stuks limoen (ca. 2 el bij 4p) in een slabak. Voeg wat zout toe, samen met een mespuntje chilivlokjes. Schil 100 g peen en rasp met een grove rasp. Voeg bij het limoensap.

4

Kneed van 200 g gehakt één burger p.p.. Bak in wat olie in een koekenpan in ca. 4 minuten per kant gaar.

5

Snij 1 stengel bosui in ringetjes en zet op tafel. Meng ¾ bakje yoghurt met een kneepje limoen en wat peper en zout en zet in een bakje op tafel.

6

Doe ¾ blikje zwarte bonen en ½ potje mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Verwijder het kontje van ¾ kropje baby romainesla en snij in reepjes. Voeg vlak voor het serveren samen met 1½ el olijfolie extra vierge bij de peen. Hak 1 bosje koriander fijn en voeg toe. Voeg eventueel naar smaak nog wat limoensap toe.

7

Serveer de salade met de aardappels, burgers en limoen-yoghurt. Garneer met de bosui.

Ook in onze boxen

Toon alle