Recept vega
PLNT vissticks met Beemster Valery’s en funky coleslaw
35 min. bereiding
Recept vega
PLNT vissticks met Beemster Valery’s en funky coleslaw
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g Beemster Valery aardappels
250 g witte kool
1 stuks peen
100 g chioggiabiet
75 g yoghurt
1 tl karwijzaad
1 bak PLNT vissticks
⅔ bosje peterselie

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1½ el mayonaise
1 tl Dijon mosterd
½ el citroensap (mag uit een flesje)
½ teentje knoflook

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 400 g aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 minuten in de oven.

3

Snij 250 g witte kool in zo dun mogelijke sliertjes. Schil en rasp 1 stuks peen en 100 g chioggiabiet grof. Doe in een slakom en voeg wat zout toe. Kneed een minuut lang met je handen, dan worden de groenten lekker zacht.

4

Maak een dressing 75 g yoghurt, 1½ el mayonaise, 1 tl mosterd, ½ el citroensap en peper. Pers ½ teentje knoflook erbij (verwijder het groene loofje als dat erin zit). Meng door de gemasseerde groenten.

5

Rooster 1 tl karwijzaad kort in een droge koekenpan tot het begint te geuren. Roer door de coleslaw.

6

Verwarm olie in de eerder gebruikte koekenpan en bak 1 bak PLNT vissticks in ca. 8 minuten warm en knapperig.

7

Hak ⅔ bosje peterselie fijn en meng door de coleslaw.

8

Serveer de coleslaw met de PLNT wissticks en gebakken aardappeltjes met wat mayo – meng eventueel wat yoghurt en grove mosterd door de mayo voor extra effect.

Ook in onze boxen

Toon alle