Recept vega
Aromatische driekleurenrijst met wintergroenten, kastanjechampignons en cashewnoten
25 min. bereiding
Recept vega
Aromatische driekleurenrijst met wintergroenten, kastanjechampignons en cashewnoten
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
120 g gemengde rijst
1 stuk venkel
150 g witte kool
175 g gesneden kastanjechampignons
½ stuks rode peper
½ stuks limoen
1½ el munt
1½ el koriander
1 paksoi
100 g cashewnoten

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 el sojasaus
2 el milde olie

Bereiding

1

Zet 120 g rijst op in iets meer dan de dubbele hoeveelheid water met wat zout. Breng afgedekt aan de kook. Kook in 20-25 minuten gaar en droog.

2

Verwarm olie in een wok. Snij het kontje en loof van 1 stuk venkel, halveer en snij in dunne halve maantjes. Bak stevig aan in de hete olie. Snij 150 g witte kool in plakken van ca. 1,5 cm en dan in stukjes, zodat je vierkantjes krijgt. Bak op stevig vuur mee met de venkel. Bestrooi met zout. Schep af en toe om en draai zo nodig na een poosje het vuur wat zachter. Het is lekker als het aan de randjes wat gaat bruinen.

3

Bak 175 g kastanjechampignons in wat olie in een koekenpan op hoog vuur tot ze bruinen. Bestrooi met wat zout.

4

Maak de dressing. Snij ½ stuks rode peper fijn, laat indien gewenst de zaadjes zitten voor extra pit. Pers ½ stuks limoen. Doe samen in een kommetje met 2 el sojasaus en 2 el milde olie. Hak 1½ el munt en 1½ el koriander echt mooi fijn voor extra smaakeffect. Roer door de dressing. Breng verder op smaak met nog wat zout en peper.

5

Spoel 1 paksoi af. Snij de paksoi stengels in plakjes en het blad in repen. Bak als de kool en venkel beetgaar zijn, de paksoi mee tot ze iets is geslonken.

6

Doe de groenten en champignons met de rijst en de dressing in een schaal en meng goed. Serveer er lekker veel cashewnoten bij.

Ook in onze boxen

Toon alle