Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de waterkoker aan voor de couscous.
2
Verdeel 1 stuks bloemkool in roosjes en snij de steel in stukjes. Meng met olie, peper en zout in een mengkom. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten gaar in de oven.
3
Doe 100 g couscous met zout in een kom en overgiet met kokend water tot de couscous net onder staat. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
4
Schil ½ stuks koolrabi grondig, met name de onderkant en snij in kleine blokjes van 0,5 cm. Snij ¼ bosje radijs in partjes. Snij ½ stengel bleekselderij in kleine stukjes. Hak 1 bosje dille fijn. Roer de koolrabi, radijs, bleekselderij en een goede scheut olijfolie extra vierge door de gare couscous. Breng goed op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Schenk er vlak voor het serveren nog een goede scheut olijfolie extra vierge overheen.
5
Maak in een grote saladeschaal een dressing van 100 g yoghurt, 1 tl nigellazaad, ½ el citroensap, 1 el olijfolie extra vierge, ½ tl kerriepoeder en 1 tl honing. Breng op smaak met peper en zout. Zet even weg.
6
Snij 50 g kaas in kleine blokjes van 0,5 cm. Meng de kaas samen met ¼ potje uitgelekte augurk en gare bloemkool door de yoghurtdressing. Voeg eventueel extra augurk naar smaak toe. Serveer de couscous met de romige bloemkool.