Recept vegan
Spinazie voorjaarssalade met lupine, olijfjes, Beemster Valery, champignons en pompoenpitten
35 min. bereiding
Recept vegan
Spinazie voorjaarssalade met lupine, olijfjes, Beemster Valery, champignons en pompoenpitten
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
300 g Beemster Valery aardappels
50 g bleekselderij
½ stuks koolrabi
¼ bosje radijs
150 g kastanjechampignons
½ pakje lupineboontjes
30 g pompoenpitten
½ bakje zwarte olijven
75 g spinazie

Zelf toe te voegen

3 el olijfolie extra vierge
2 el witte wijnazijn
1 el vegan mayonaise
1 tl mosterd
1 teentje knoflook
Olie om te bakken

Bereiding

1

Was 300 g aardappels en snij in blokjes van 2 cm. Zet op in een laagje gezouten water. Kook 6-8 minuten vanaf dat het water kookt. Giet en spoel even koud af.

2

Maak de dressing in een grote sla-schaal. Meng 3 el olijfolie extra vierge samen met 2 el witte wijnazijn, 1 el vegan mayonaise en 1 tl mosterd. Pers 1 teentje knoflook erbij en breng op smaak met peper en zout.

3

Snij 50 g bleekselderijhart (binnenste lichtgroene malse gedeelte) in reepjes. Schil ½ stuks koolrabi grondig, met name de onderkant en snij in dunne kwart plakjes van max 0,5 cm dik. Was ¼ bosje radijs en snij in dunne plakjes. Meng samen door de dressing.

4

Snij 150 g kastanjechampignons in vieren. Bak ca. 5 minuten in wat olie op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Zet weg.

5

Verwarm ½ pakje lupineboontjes eventjes in hun eigen vocht, giet af en laat uitlekken.

6

Rooster 30 g pompoenpitten in een droog koekenpannetje tot ze gaan kleuren.

7

Snij ½ bakje olijven in stukjes. Voeg samen met de aardappels, kastanjechampignons, boontjes en spinazie bij de groenten. Schep alles voorzichtig door elkaar en garneer met de pompoenpitten.

8

Serveer hier naar smaak nog wat Greek White bij!

Ook in onze boxen

Toon alle