Bereid de bouillon voor met 500 ml kokend water en 1 groentebouillonblokje.
2
Snij 1 stuks ui in dunne halve ringen en fruit in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snij 2 stengels bleekselderij in dunne plakjes en voeg toe. Snij 1 stuks rode paprika in vieren en dan in dunne halve maantjes. Bak een paar minuten mee. Voeg 1 tl gedroogde tijm toe.
3
Voeg 200 g orzo toe en schep een paar keer om. Blus af met 1 el citroensap. Voeg zoveel bouillon toe dat het net onder staat en wacht tot deze is opgenomen – roer tussendoor. Laat 9 – 11 minuten zachtjes koken tot de orzo gaar is. De bouillon hoeft niet op en het geheel mag een beetje nat en smeuïg blijven.
4
Bak 40 g hazelnoten in een droge koekenpan tot ze wat kleuren. Leg op een plank en hak of plet grof. Snij 60 g geitenkaas in stukjes. Smelt een deel daarvan door de orzo en bewaar de rest voor garnering.
5
Spoel 1 potje/blikje kikkererwten af en laat uitlekken. Was 1 zakje rucola en hak grof. Schep samen door de orzo en serveer de achtergehouden geitenkaas en hazelnoten erbij.