Recept vega
Orzo met paprika, rucola, geitenkaas buche en hazelnoten
25 min. bereiding
Recept vega
Orzo met paprika, rucola, geitenkaas buche en hazelnoten
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuks ui
2 stengels bleekselderij
1 stuks rode paprika
200 g orzo
40 g hazelnoten
60 g geitenkaas buche
1 potje/blikje kikkererwten
1 zakje rucola

Zelf toe te voegen

500 ml kokend water
1 groentebouillonblokje voor 500 ml
Olie om te bakken
1 tl gedroogde tijm
1 el citroensap (uit een flesje)

Bereiding

1

Bereid de bouillon voor met 500 ml kokend water en 1 groentebouillonblokje.

2

Snij 1 stuks ui in dunne halve ringen en fruit in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snij 2 stengels bleekselderij in dunne plakjes en voeg toe. Snij 1 stuks rode paprika in vieren en dan in dunne halve maantjes. Bak een paar minuten mee. Voeg 1 tl gedroogde tijm toe.

3

Voeg 200 g orzo toe en schep een paar keer om. Blus af met 1 el citroensap. Voeg zoveel bouillon toe dat het net onder staat en wacht tot deze is opgenomen – roer tussendoor. Laat 9 – 11 minuten zachtjes koken tot de orzo gaar is. De bouillon hoeft niet op en het geheel mag een beetje nat en smeuïg blijven.

4

Bak 40 g hazelnoten in een droge koekenpan tot ze wat kleuren. Leg op een plank en hak of plet grof. Snij 60 g geitenkaas in stukjes. Smelt een deel daarvan door de orzo en bewaar de rest voor garnering.

5

Spoel 1 potje/blikje kikkererwten af en laat uitlekken. Was 1 zakje rucola en hak grof. Schep samen door de orzo en serveer de achtergehouden geitenkaas en hazelnoten erbij.

Ook in onze boxen

Toon alle