Was 300 g aardappels en snij in blokjes van 2 cm. Zet op in een laagje gezouten water. Kook 6-8 minuten vanaf dat het water kookt. Giet en spoel even koud af.
2
Maak de dressing in een grote sla-schaal. Meng 3 el olijfolie extra vierge samen met 2 el witte wijnazijn, 1 el mayonaise en 1 tl mosterd. Pers 1 teentje knoflook erbij en breng op smaak met peper en zout.
3
Snij 50 g bleekselderijhart (binnenste lichtgroene malse gedeelte) in reepjes. Schil ½ stuks koolrabi grondig, met name de onderkant en snij in dunne kwart plakjes van max 0,5 cm dik. Was ¼ bosje radijs en snij 6- of 8-en. Meng samen door de dressing.
4
Snij 150 g kastanjechampignons in vieren. Bak ca. 5 minuten in wat olie op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Zet weg.
5
Verwarm ½ pakje lupineboontjes eventjes in hun eigen vocht, giet af en laat uitlekken.
6
Snij ½ bakje olijven in stukjes. Voeg samen met de aardappels, kastanjechampignons, boontjes en spinazie bij de groenten. Schep alles voorzichtig door elkaar en garneer met 50 g kaas.