Recept vega
Bloemkool met romige kerriedressing, kaas, Nigellazaad, augurk en gevulde couscous
35 min. bereiding
Recept vega
Bloemkool met romige kerriedressing, kaas, Nigellazaad, augurk en gevulde couscous
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuks bloemkool
100 g couscous
¼ bosje radijs
½ stengel bleekselderij
1 bosje dille
100 g Griekse yoghurt
1 tl nigellazaad
50 g Fryske belegen geraspt
¼ potje cornichons (augurkjes)

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ el citroensap (mag uit een flesje)
1 el olijfolie extra vierge
½ tl kerriepoeder
1 tl honing

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de waterkoker aan voor de couscous.

2

Verdeel 1 stuks bloemkool in roosjes en snij de steel in stukjes. Meng met olie, peper en zout in een mengkom. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten gaar in de oven.

3

Doe 100 g couscous met zout in een kom en overgiet met kokend water tot de couscous net onder staat. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.

4

Snij ¼ bosje radijs in partjes. Snij ½ stengel bleekselderij in kleine stukjes. Hak 1 bosje dille fijn. Roer de radijs, bleekselderij en een goede scheut olijfolie extra vierge door de gare couscous. Breng goed op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Schenk er vlak voor het serveren nog een goede scheut olijfolie extra vierge overheen.

5

Maak in een grote saladeschaal een dressing van 100 g yoghurt, 1 tl nigellazaad, ½ el citroensap, 1 el olijfolie extra vierge, ½ tl kerriepoeder en 1 tl honing. Breng op smaak met peper en zout. Zet even weg.

6

Snij ¼ potje augurkjes in plakjes. Meng 50 g geraspte kaas samen met de augurk en gare bloemkool door de yoghurtdressing. Voeg eventueel extra augurk naar smaak toe. Serveer de couscous met de romige bloemkool.

Ook in onze boxen

Toon alle