Recept vlees
Mediterrane kip met orzo, paprika en rucola
25 min. bereiding
Recept vlees
Mediterrane kip met orzo, paprika en rucola
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuks ui
2 stengels bleekselderij
1 stuks rode paprika
200 g orzo
200 g Mediterrane kip
1 zakje rucola

Zelf toe te voegen

500 ml kokend water
1 kippenbouillonblokje voor 500 ml
Olie om te bakken
1 tl gedroogde tijm
1 el citroensap (uit een flesje)

Bereiding

1

Bereid de bouillon voor van 500 ml kokend water en 1 kippenbouillonblokje.

2

Snij 1 stuks ui in dunne halve ringen en fruit in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snij 2 stengels bleekselderij in dunne plakjes en voeg toe. Snij 1 stuks paprika in vieren en dan in dunne halve maantjes. Bak een paar minuten mee. Voeg 1 tl gedroogde tijm toe.

3

Voeg 200 g orzo toe en schep een paar keer om. Blus af met 1 el citroensap. Voeg zoveel bouillon toe dat het net onder staat en wacht tot deze is opgenomen – roer tussendoor. Laat 9 – 11 minuten zachtjes koken tot de orzo gaar is. De bouillon hoeft niet op en het geheel mag een beetje nat en smeuïg blijven.

4

Bak 200 g Mediterrane kip rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten.

5

Was 1 zakje rucola en hak grof. Schep door de orzo en serveer de kip erbij.

Ook in onze boxen

Toon alle