Zet een ruime pan water met wat zout op om de lasagnebladeren in voor te koken.
3
Verwarm olie in een hapjespan en bak 200 g gehakt rul. Voeg ½ tl zout toe. Snipper intussen ½ stuks ui, snij 2 stengels bleekselderij in plakjes en 100 g peen in dunne halve maantjes. Voeg bij het gehakt als het rul is. Snij ½ stuks paprika in blokjes en voeg toe. Pers 1 teentje knoflook erbij.
4
Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel eventueel zand ertussenuit. Snij in de lengte doormidden en dan in fijne halve ringetjes. Bak een paar minuten mee. Voeg 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden toe (heb je dat niet? denk aan een mix van oregano, tijm, basilicum of Provençaalse kruiden). Voeg 250 ml tomatenpassata toe. Dek af en laat een paar minuten pruttelen. Heb je genoeg tijd? Hoe langer, hoe lekkerder, maar probeer in elk geval 10 minuten.
5
Kook 200 g lasagnevellen 3 minuten voor en giet en spoel even koud af.
6
Roer ½ pakje sojacuisine door de saus en breng goed op smaak met zout en peper (je hebt alleen het gehakt gezouten, nog niet de groenten).
7
Vet een passende ovenschaal in. Afhankelijk van het formaat ga je twee of drie lagen lasagnevellen maken en twee of drie lagen gehakt (daar eindig je mee).
8
Bedek de bodem met de lasagnevellen. Verdeel 1/2de of 1/3de van het gehaktmengsel erover. Herhaal dit twee of drie keer en eindig met gehaktmengsel. Strooi 75 g kaas erover.
9
Bak ca. 10 minuten af, tot de kaas gesmolten is en wat gebruind.