Recept vegan
Pilav met BUMI Indian seitan, geroerbakte spinazie en lente-uiyoghurt
25 min. bereiding
Recept vegan
Pilav met BUMI Indian seitan, geroerbakte spinazie en lente-uiyoghurt
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
½ stuks ui
200 g basmatirijst
100 ml tomatenpassata
½ stuks paprika
1½ stengels bleekselderij
1 bakje Bumi Indian seitan
200 g spinazie
½ stengel lente-ui
½ bakje vegan yoghurt

Zelf toe te voegen

½ bouillonblokje (voor 500 ml)
300 ml kokend water
Olie om te bakken
½ teentje knoflook
Citroensap (uit een flesje)

Bereiding

1

Bereid de bouillon voor van ½ bouillonblokje en 300 ml kokend water.

2

Snipper ½ stuks ui. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui zachtjes tot glazig. Voeg 200 g rijst toe en schep een paar keer om. Voeg 100 ml passata en bouillon toe en laat afgedekt zachtjes ca. 10-15 minuten gaar en droog koken.

3

Snij ½ stuks paprika in dunne reepjes 1½ stengels bleekselderij in plakjes. Roerbak in wat olie in een wok tot beetgaar.

4

Bak 1 bakje Bumi Indian seitan in wat olie warm en een beetje knapperig.

5

Hak ½ teentje knoflook fijn en bak mee met de paprika en bleek als ze beetgaar zijn. Voeg 200 g spinazie toe en schep om tot net geslonken. Breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout.

6

Snij het wit en lichtgroene deel van ½ stengel lente-ui fijn en meng door ½ bakje vegan yoghurt met peper en zout. Snij het donkergroene deel in ringetjes voor garnering.

7

Serveer de Bumi pulled seitan met de rijst, de groenten en het vegan yoghurtsausje. Garneer het geheel met de lente-ui ringetjes.

Ook in onze boxen

Toon alle