Zet een ruime pan water met wat zout op om de lasagnebladeren in voor te koken.
3
Snij 150 g kastanjechampignons doormidden of in kwarten en scheur 150 g oesterzwammen in reepjes. Doe in een mengkom samen met 50 g walnootstukjes. Besprenkel met ruim olijfolie, peper en zout en schud goed om. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15-20 minuten in de oven. Het mag allemaal bruin en/of knapperig worden.
4
Snipper ½ stuks ui. Fruit in wat olie in een hapjespan. Snij 1½ stengels bleekselderij in plakjes. Snij 100 g peen in halve maantjes en ½ stuks paprika in blokjes. Voeg toe als de ui glazig is en bak verder - pers 1 teentje knoflook erbij en voeg wat zout toe.
5
Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel eventueel zand ertussenuit. Snij in de lengte doormidden en dan in fijne halve ringetjes. Bak een paar minuten mee. Voeg 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden toe (heb je dat niet? denk aan een mix van oregano, tijm, basilicum of Provençaalse kruiden). Voeg de 250 ml passata toe. Dek af en laat een paar minuten pruttelen. Heb je genoeg tijd? Hoe langer, hoe lekkerder, maar probeer in elk geval 10 minuten.
6
Kook 200 g lasagnevellen 3 minuten voor giet en spoel even koud af.
7
Roer ½ pakje sojacuisine en de paddenstoelen en walnoten door de saus en check nog even goed op zout en peper.
8
Vet een passende ovenschaal in. Afhankelijk van het formaat ga je twee of drie lagen lasagnevellen maken en twee of drie lagen gehakt (daar eindig je mee).
9
Bedek de bodem met de lasagnevellen. Verdeel 1/2de of 1/3de van de saus erover. Herhaal dit 2 of 3 keer en eindig met de saus. Strooi 75 g kaas erover.
10
Bak ca.10 minuten af, tot de kaas gesmolten is en wat gebruind.