Bereid de bouillon voor van ½ bouillonblokje en 300 ml kokend water.
2
Snipper ½ stuks ui. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui zachtjes tot glazig.
Voeg 200 g rijst toe en schep een paar keer om. Voeg 100 ml passata en bouillon toe en laat afgedekt zachtjes ca. 10-15 minuten gaar en droog koken.
3
Snij ½ stuks paprika in dunne reepjes en 1½ stengels bleekselderij in plakjes. Roerbak in wat olie in een wok tot beetgaar.
4
Bak 1 bakje Bumi Indian seitan in wat olie warm en een beetje knapperig.
5
Hak ½ teentje knoflook fijn en bak mee met de paprika en bleek als ze beetgaar zijn. Voeg 200 g spinazie toe en schep om tot net geslonken. Breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout.
6
Snij het wit en lichtgroene deel van ½ stengel lente-ui fijn en meng door ½ bakje yoghurt met peper en zout. Snij het donkergroene deel in ringetjes voor garnering.
7
Serveer de Bumi pulled seitan met de rijst, de groenten en het yoghurtsausje. Garneer het geheel met de lente-ui ringetjes.