Recept vlees
Pasta carbonara met spekreepjes, oude kaas en courgette salade
30 min. bereiding
Recept vlees
Pasta carbonara met spekreepjes, oude kaas en courgette salade
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
120 g spekreepjes
1 courgette
1 stuk sjalot
150 g spaghetti volkoren
½ stuk citroen
1 bosje peterselie
2 stuks eieren
50 g geraspte kaas pikant
1 zakje babyleaf sla

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
Balsamicoazijn
Olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Zet een pan met heet water en zout op voor de spaghetti.

2

Bak 120 g spekreepjes knapperig in een koekenpan in een klein beetje olie op middelhoog vuur.

3

Snij 1 courgette in halve of kwart maantjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak de plakjes op hoog vuur bruin. Breng op smaak met zout en peper. Doe vast in een slakom om af te koelen.

4

Snij 1 stuk sjalot in halve ringen. Voeg de sjalot bij de spekjes (als ze uitgebakken beginnen te raken) en bak verder op middelhoog vuur.

5

Kook 150 g spaghetti in 8-10 minuten al dente. Roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht(!). Hou de pasta warm in de pan! Tip: Je hebt meer spaghetti gekregen voor grote eters.

6

Rasp ½ stuk citroen. Hak 1 bosje peterselie fijn.

7

Klop 2 stuks eieren los in een kom. Roer de helft van 50 g kaas en flink wat peper door de eieren.

8

Doe de spekjes bij de spaghetti. Voeg ook het eimengsel toe en roer goed om. Zet het vuur heel erg laag, maar pas op dat het ei niet gaat stollen (dan krijg je roerei). Voeg evt. nog wat kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de peterselie door de pasta.

9

Verdeel de courgette over 1 zakje babyleaf sla, samen met de citroenrasp en druppel er wat balsamicoazijn en olijfolie extra vierge overheen. Breng op smaak met zout en peper.

10

Serveer de pasta met de rest van de kaas, wat citroensap naar smaak en de salade.

Ook in onze boxen

Toon alle