1
Breng 150 g rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca.20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
2
Snij 1 stuk aubergine in blokjes van ca. 3 cm. Verwarm flink wat olie in een grote koekenpan of wok en bak de aubergine goed aan op middelhoog vuur. Schud af en toe om, het mag lekker bruin kleuren. Breng op smaak met zout en peper.
3
Maak intussen de saus. Doe 200 g cherrytomaatjes in de hoge beker van de staafmixer. Hak 1 teentje knoflook grof en voeg toe. Staafmix samen met ½ bosje koriander, 1 bakje specerijen en ½ tl zout.
4
Doe de saus bij de aubergine als ze zacht is en laat zachtjes sudderen.
5
Snipper ½ stuks rode ui en bak glazig in een koekenpan in wat olie. Breng op smaak met peper.
6
Snij ½ sinaasappel in dunne plakjes. Leg bij de saus en duw onder. Dek af en laat nog een paar minuten zachtjes pruttelen.
7
Serveer de rijst met de aubergine in saus, het gehakt en garneer met de rest van de koriander.
8
Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 4p zit 1 tl gemalen kardemom en 1 tl kurkumapoeder (in het bakje voor 2p zit de helft).