Recept vegan
Vegan pasta carbonara met kastanjechampignons, edelgist en courgette salade
30 min. bereiding
Recept vegan
Vegan pasta carbonara met kastanjechampignons, edelgist en courgette salade
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
250 g kastanjechampigons
1 courgette
1 stuk sjalot
150 g spaghetti volkoren
1 bosje peterselie
½ stuk citroen
200 ml sojacuisine
5 el edelgistvlokken
1 zakje babyleaf sla

Zelf toe te voegen

Vegan boter om te bakken
Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Balsamicoazijn
Olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Zet een pan met water en zout op voor de spaghetti.

2

Snij 250 g champignons in plakjes.

3

Verwarm een goede klont vegan boter in een ruime koekenpan of wok en bak de champignons op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Schud af en toe om.

4

Snij 1 courgette in halve of kwart maantjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak de plakjes op hoog vuur bruin en beetgaar. Breng op smaak met zout en peper. Doe vast in een slakom om af te koelen.

5

Snij 1 stuk sjalot in halve ringen. Voeg de sjalot bij de paddenstoelen (als die een beetje bruin zijn geworden) en bak verder op middelhoog vuur.

6

Kook 150 g spaghetti in 8-10 minuten al dente. Roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht(!). Hou de pasta warm in de pan! Tip: Je hebt meer spaghetti gekregen voor grote eters.

7

Hak 1 bosje peterselie fijn. Rasp ½ stuk citroen.

8

Meng 200 ml sojacuisine samen met 5 el edelgistvlokken in een kom. Breng op smaak met voldoende zout en peper.

9

Doe de champignons bij de spaghetti. Voeg het roommengsel bij de pasta en roer goed om. Zet het vuur heel erg laag. Voeg langzaam steeds wat kookvocht toe om het smeuïg te maken. Stop als je het voldoende vindt. Roer de helft(!) van de peterselie door de pasta.

10

Verdeel de courgette over 1 zakje babyleaf sla, samen met de citroenrasp en druppel er wat balsamicoazijn en olijfolie extra vierge overheen. Breng op smaak met zout en peper.

11

Serveer de pasta met de rest van de peterselie wat citroensap naar smaak en de salade.

Ook in onze boxen

Toon alle