Recept vega
Vegetarische pasta carbonara met kastanjechampignons, kaas en courgette salade
25 min. bereiding
Recept vega
Vegetarische pasta carbonara met kastanjechampignons, kaas en courgette salade
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 courgette
150 g spaghetti volkoren
250 g kastanjechampigons gesneden
½ stuk sjalot
1 bosje peterselie
½ stuk citroen
2 stuks eieren
½ zakje geraspte kaas
1 zakje babyleaf sla

Zelf toe te voegen

Boter om te bakken
Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Balsamicoazijn
Olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Zet een pan met water en zout op voor de spaghetti.

2

Snij 1 courgette in halve of kwart maantjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak de plakjes op hoog vuur bruin en beetgaar. Breng op smaak met zout en peper. Doe vast in een slakom om af te koelen.

3

Kook 150 g spaghetti in 8-10 minuten al dente. Roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht(!). Hou de pasta warm in de pan! Tip: Je hebt meer spaghetti gekregen voor grote eters.

4

Verwarm een goede klont boter in een koekenpan of wok en bak 250 g champignons een paar minuten op hoog vuur. Snij ½ stuk sjalot in halve ringen. Bak nog een paar minuten mee op middelhoog vuur. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg op het laatst toe. Breng op smaak met peper en zout.

5

Hak 1 bosje peterselie fijn. Rasp ½ stuk citroen.

6

Klop 2 stuks eieren los in een kom. Roer de helft van ½ zakje kaas en flink wat peper door de eieren.

7

Doe de champignons bij de spaghetti. Voeg het eimengsel bij de pasta en roer goed om. Zet het vuur heel erg laag, pas op dat het ei niet gaat stollen (dan krijg je roerei). Voeg langzaam steeds wat kookvocht toe om het smeuïg te maken. Stop als je het voldoende vindt. Roer de peterselie door de pasta.

8

Verdeel de courgette over 1 zakje babyleaf sla, samen met de citroenrasp en druppel er wat balsamicoazijn en olijfolie extra vierge overheen. Breng op smaak met zout en peper.

9

Serveer de pasta met de rest van de kaas, wat citroensap naar smaak en de salade.

Ook in onze boxen

Toon alle