Snij 1 stuk sjalot in ringen. Kerf 1 stuk prei in de lengte en spoel het zand ertussenuit. Snij in dunne ringen. Bak samen glazig in een koekenpan in een flinke klont boter. Breng goed op smaak met zout en peper. Smelt op het laatste de helft van 1 rolletje geitenkaas er doorheen.
3
Halveer 2 stronkjes witlof, verwijder het hart en snij in parten.
4
Rol 1 flammkuchen deeg uit en leg met bakpapier en al op de bakplaat (gebruik er twee bij 3 en 4p). Verdeel de sjalot en 1 stuk prei over de bodem. Leg de witlof ertussen. Besprenkel met wat olie en bestrooi met zout en peper. Bak ca. 15 minuten in de oven. Brokkel de rest van de geitenkaas eroverheen en laat nog ca. 5 minuten meewarmen.
5
Maak ondertussen in een slakom een dressing van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn en mosterd. Breng op smaak met zout en peper.
6
Verwijder het loof en kontje van 1 stuk venkel. Halveer en snij in dunne plakjes. Snij de boven- en onderkant van 1 sinaasappel. Zet ‘m neer en snij met een scherp mes van boven naar beneden de schil eraf. Snij vervolgens in plakjes en halveer die. Voeg samen met de venkel bij de dressing. Roer vlak voor het serveren de sla erdoorheen.
7
Hak ½ bosje peterselie fijn.
8
Haal de flammkuchen uit de oven en garneer met de peterselie. Serveer met de salade.