1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Snipper ½ stuks ui. Fruit in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan zachtjes (!) glazig. Snij ½ stuk aubergine in kleine blokjes van max 1 cm, voeg toe met nog wat olie. Zet het vuur wat hoger en schep af en toe om.
3
Pers 2 teentjes knoflook in een kommetje en druk met een lepeltje ½ tl zout door de knoflook. Zet weg.
4
Spoel 250 g zomerpostelein af en schud de bos een beetje droog. Hak grof. Voeg bij de ui en laat rustig slinken.
5
Snij 1 stuk ciabatta doormidden in de lengte. Besprenkel met wat olie, peper en een beetje zout. Bak in 6-8 minuten knapperig en gaar op het rooster in de oven.
6
Snij 150 g cherrytomaatjes in vieren en voeg bij de stoof. Roer de knoflook met zout erbij. Laat een paar minuutjes zachtjes stoven.
7
Halveer ¼ bakje zwarte olijven.
8
Spoel ¾ potje/blikje kikkererwten af en roer door de stoof. Warm mee. Hak 1 bosje koriander fijn (ook de steeltjes) en voeg toe. Roer als je dat lekker vindt nog wat chilivlokken erdoor. Serveer de Rijliya met de geroosterde ciabatta en de olijven.