Recept vega
Rijliya (zomerpostelein stoof) met olijven, kikkererwten en ciabatta
30 min. bereiding
Recept vega
Rijliya (zomerpostelein stoof) met olijven, kikkererwten en ciabatta
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
½ stuks rode ui
½ aubergine
250 g zomerpostelein
1 stuk ciabatta
150 g cherrytomaatjes
¼ bakje olijven
¾ potje/blikje kikkererwten
1 bosje koriander

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
½ tl zout
Chilivlokken

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snipper ½ stuks ui. Fruit in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan zachtjes (!) glazig. Snij ½ aubergine in kleine blokjes van max 1 cm, voeg toe met nog wat olie. Zet het vuur wat hoger en schep af en toe om.

3

Pers 2 teentjes knoflook in een kommetje en druk met een lepeltje ½ tl zout door de knoflook. Zet weg.

4

Spoel 250 g zomerpostelein af en schud de bos een beetje droog. Hak grof. Voeg bij de ui en laat rustig slinken.

5

Snij 1 stuk ciabatta doormidden in de lengte. Besprenkel met wat olie, peper en een beetje zout. Bak in 6-8 minuten knapperig en gaar op het rooster in de oven.

6

Snij 150 g cherrytomaatjes in vieren en voeg bij de stoof. Roer de knoflook met zout erbij. Laat een paar minuutjes zachtjes stoven.

7

Halveer ¼ bakje olijven.

8

Spoel ¾ potje/blikje kikkererwten af en roer door de stoof. Warm mee. Hak 1 bosje koriander fijn (ook de steeltjes) en voeg toe. Roer als je dat lekker vindt nog wat chilivlokken erdoor. Serveer de Rijliya met de geroosterde ciabatta en de olijven.

Ook in onze boxen

Toon alle