Recept vegan
Gevulde portobello met rijstsalade en geroosterde venkel
30 min. bereiding
Recept vegan
Gevulde portobello met rijstsalade en geroosterde venkel
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g Basmatirijst
1 stuk venkel
½ bakje vegan kruidenroomkaas
2 portobello's
40 g zonnebloempitten
1½ stuks romatomaten
¾ puntpaprika rood
¼ courgette
1 bosje peterselie

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
0,2 tl chilivlokken
Kneepje citroensap voor portobello
3 el (milde) olijfolie
1 el citroensap (uit een flesje)
2 tl sojasaus
½ tl agavesiroop

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Zet 200 g rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout op en kook zachtjes (liefst met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog in 8-10 minuten.

3

Verwijder het kontje en loof van 1 stuk venkel en snij in dunne partjes. Leg in een grote ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Schuif vast in de oven. Bak 15-20 minuten in de oven.

4

Meng ½ bakje vegan kruidenroomkaas samen met 0,2 tl chilivlokken, een kneepje citroensap (mag uit flesje), en zout en peper.

5

Verwijder de steeltjes van 2 portobello's en besmeer met olijfolie, peper en zout. Vul ze met de vegan roomkaas, leg naast of tussen de venkel en bak 10-15 minuten tot ze zacht zijn.

6

Meng 3 el (milde) olijfolie met het citroensap, 2 tl sojasaus en ½ tl agavesiroop tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

7

Bak 40 g zonnebloempitten zachtjes in een droge pan tot ze beginnen te verkleuren.

8

Snij 1½ stuks romatomaten en ¾ puntpaprika in stukjes van ca. 1cm. Snij ¼ courgette in heel kleine blokjes. Hak 1 bosje peterselie fijn. Meng met de dressing door de gare rijst (zie tip). Breng op smaak met peper en zout. Tip: Begin met wat minder rijst zodat je zelf de verhouding rijst/groenten kan bepalen.

9

Serveer de rijstsalade met de gevulde portobello, geroosterde venkel en bestrooi met de zonnebloempitten.

Ook in onze boxen

Toon alle