Zet 200 g rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout op en kook zachtjes (liefst met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog in 8-10 minuten.
3
Verwijder het kontje en loof van 1 stuk venkel en snij in dunne partjes. Leg in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Bak 15-20 minuten in de oven.
4
Meng samen met de 3 el (milde) olijfolie, 1 el citroensap (mag uit flesje), 2 tl sojasaus en ½ tl honing tot een dressing. Doe 2 el kappertjes erbij en breng op smaak met peper en zout.
5
Snij 1½ stuks romatomaten en ¾ puntpaprika in stukjes van ca. 1cm. Snij ¼ courgette in heel kleine blokjes. Hak 1 bosje peterselie fijn. Meng met 3/4de van de dressing door de gare rijst (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Begin met wat minder rijst zodat je zelf de verhouding rijst/groenten kan bepalen.
6
Dep 2 scholfilets droog en kruid met peper en zout.
7
Verwarm een klontje boter met wat olie in een koekenpan. Bak, als de boter stopt met bruisen en wat bruin wordt, de visjes gaar in 2-3 minuten per kant.
8
Serveer de rijstsalade met de venkel en leg de scholfilet er bovenop. Verdeel de rest van kappertjesdressing over de vis.