Recept vis
Gebakken scholfilet met rijstsalade en kappertjesdressing
30 min. bereiding
Recept vis
Gebakken scholfilet met rijstsalade en kappertjesdressing
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g Basmatirijst
1 stuk venkel
2 el kappertjes
1½ stuks romatomaten
¾ puntpaprika rood
¼ courgette
1 bosje peterselie
2 scholfilets

Zelf toe te voegen

Olie en boter om te bakken
3 el (milde) olijfolie
1 el citroensap (mag uit flesje)
2 tl sojasaus
½ tl honing

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Zet 200 g rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout op en kook zachtjes (liefst met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog in 8-10 minuten.

3

Verwijder het kontje en loof van 1 stuk venkel en snij in dunne partjes. Leg in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Bak 15-20 minuten in de oven.

4

Meng samen met de 3 el (milde) olijfolie, 1 el citroensap (mag uit flesje), 2 tl sojasaus en ½ tl honing tot een dressing. Doe 2 el kappertjes erbij en breng op smaak met peper en zout.

5

Snij 1½ stuks romatomaten en ¾ puntpaprika in stukjes van ca. 1cm. Snij ¼ courgette in heel kleine blokjes. Hak 1 bosje peterselie fijn. Meng met 3/4de van de dressing door de gare rijst (zie tip). Breng op smaak met peper en zout. Tip: Begin met wat minder rijst zodat je zelf de verhouding rijst/groenten kan bepalen.

6

Dep 2 scholfilets droog en kruid met peper en zout.

7

Verwarm een klontje boter met wat olie in een koekenpan. Bak, als de boter stopt met bruisen en wat bruin wordt, de visjes gaar in 2-3 minuten per kant.

8

Serveer de rijstsalade met de venkel en leg de scholfilet er bovenop. Verdeel de rest van kappertjesdressing over de vis.

Ook in onze boxen

Toon alle