Recept vlees
Pulled pork pie met gevulde salade van krieltjes, sperziebonen en tomaatjes
30 min. bereiding
Recept vlees
Pulled pork pie met gevulde salade van krieltjes, sperziebonen en tomaatjes
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
2 pulled pork pie's
250 g krieltjes
250 g sperziebonen
1½ el sjalot
150 g cherrytomaatjes

Zelf toe te voegen

1½ el witte wijnazijn
1 tl mosterd Dijon
2 el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Haal 2 pie's uit het foliebakje en bak ze ca. 18 minuten in de voorverwarmde oven. Tip: Wist je dat de Pie’s van Fons te koop zijn in de Crisp app?

3

Halveer 250 g krieltjes.

4

Zet de krieltjes op in een ruime pan gezouten water (sperziebonen komen er later bij) en breng aan de kook.

5

Verwijder de steeltjes van 250 g sperziebonen (de puntjes kan je laten zitten) en halveer. Voeg als de krieltjes 3 minuten goed gekookt hebben de boontjes toe. Kook nog ca.5 minuten (vanaf dat het water weer kookt) tot beide beetgaar zijn. Giet en spoel goed koud af. Laat uitlekken.

6

Maak in een grote kom een vinaigrette van 1½ el witte wijnazijn, 1 tl mosterd en 2 el olijfolie extra vierge. Snipper 1½ el sjalotten heel fijn (3 el bij 4p!) en meng bij de vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.

7

Halveer 150 g tomaatjes. Schep vlak voor het aan tafel gaan samen met de wat afgekoelde krieltjes en boontjes door de dressing.

Ook in onze boxen

Toon alle