Haal 2 pie's uit het foliebakje en bak ze ca. 18 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: Wist je dat de Pie’s van Fons te koop zijn in de Crisp app?
3
Halveer 250 g krieltjes.
4
Zet de krieltjes op in een ruime pan gezouten water (sperziebonen komen er later bij) en breng aan de kook.
5
Verwijder de steeltjes van 250 g sperziebonen (de puntjes kan je laten zitten) en halveer. Voeg als de krieltjes 3 minuten goed gekookt hebben de boontjes toe. Kook nog ca.5 minuten (vanaf dat het water weer kookt) tot beide beetgaar zijn. Giet en spoel goed koud af. Laat uitlekken.
6
Maak in een grote kom een vinaigrette van 1½ el witte wijnazijn, 1 tl mosterd en 2 el olijfolie extra vierge. Snipper 1½ el sjalotten heel fijn (3 el bij 4p!) en meng bij de vinaigrette. Breng op smaak met voldoende zout en peper.
7
Halveer 150 g tomaatjes. Schep vlak voor het aan tafel gaan samen met de wat afgekoelde krieltjes en boontjes door de dressing.