Recept vegan
Fusilli ovenschotel met spinazie, crunchy panko en een fris koolrabi-witlof slaatje
30 min. bereiding
Recept vegan
Fusilli ovenschotel met spinazie, crunchy panko en een fris koolrabi-witlof slaatje
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g fusili volkoren
1 stuks rode ui
200 g spinazie
200 ml soja cuisine
½ bakje vegan kruidenroomkaas
½ stuks koolrabi
30 g panko
1 stronkje witlof

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
1½ tl komijnpoeder
Mespuntje chilivlokken
½ tl paprikapoeder
1 tl mosterd
½ el witte wijnazijn
1½ el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Zet een pan water met zout op voor de pasta. Kook 150 g pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af, maar bewaar wat kookvocht!

2

Snipper 1 stuks ui. Verwarm olie in een hapjespan en bak glazig. Hak 2 teentjes knoflook fijn en voeg toe, samen met 1½ tl komijnpoeder en wat zout en peper naar smaak.

3

Doe 200 g spinazie bij de ui en laat slinken. Voeg 200 ml soja cuisine en ½ bakje vegan kruidenroomkaas toe. Breng op smaak met voldoende zout en peper en wat chilivlokken naar smaak. Zet het vuur uit.

4

Verwarm de oven voor op de grillstand.

5

Roer de pasta door de saus. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Doe de pasta in een ovenschaal.

6

Meng 30 g panko met ½ tl paprikapoeder en peper en zout. Verdeel over de pasta ovenschotel. Besprenkel met voldoende olie.

7

Bak de pasta ca. 5 minuten in de oven, tot er een goudbruin korstje op zit.

8

Maak de salade. Maak een vinaigrette van 1 tl mosterd, ½ el witte wijnazijn, 1½ el olijfolie extra vierge, peper en zout in een slakom . Schil ½ stuks koolrabi grondig, vooral de onderkant, en snij in blokjes van ca. 1 cm. Voeg bij de vinaigrette. Halveer 1 stronkje witlof in de lengte, verwijder het hart en snij in halve ringen. Meng bij de salade.

9

Serveer de pasta ovenschotel, samen met de frisse salade.

Ook in onze boxen

Toon alle