Zet een pan water met zout op voor de pasta. Kook 150 g pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af, maar bewaar wat kookvocht!
2
Snipper 1 stuks ui. Verwarm olie in een hapjespan en bak glazig. Hak 2 teentjes knoflook fijn en voeg toe, samen met 1½ tl komijnpoeder en wat zout en peper naar smaak.
3
Doe 200 g spinazie bij de ui en laat slinken. Voeg 200 ml soja cuisine en ½ bakje vegan kruidenroomkaas toe. Breng op smaak met voldoende zout en peper en wat chilivlokken naar smaak. Zet het vuur uit.
4
Verwarm de oven voor op de grillstand.
5
Roer de pasta door de saus. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Doe de pasta in een ovenschaal.
6
Meng 30 g panko met ½ tl paprikapoeder en peper en zout. Verdeel over de pasta ovenschotel. Besprenkel met voldoende olie.
7
Bak de pasta ca. 5 minuten in de oven, tot er een goudbruin korstje op zit.
8
Maak de salade. Maak een vinaigrette van 1 tl mosterd, ½ el witte wijnazijn, 1½ el olijfolie extra vierge, peper en zout in een slakom . Schil ½ stuks koolrabi grondig, vooral de onderkant, en snij in blokjes van ca. 1 cm. Voeg bij de vinaigrette. Halveer 1 stronkje witlof in de lengte, verwijder het hart en snij in halve ringen. Meng bij de salade.
9
Serveer de pasta ovenschotel, samen met de frisse salade.