Recept vlees
Couscousbowl met spekjes, zomerse groenten en chili-limoenolie
25 min. bereiding
Recept vlees
Couscousbowl met spekjes, zomerse groenten en chili-limoenolie
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
½ stuks limoen
¼ tl chilivlokken (uit bakje met kardemom)
½ komkommer
½ puntpaprika rood
2 stuks romatomaten
125 g couscous
150 g spekreepjes
1 stuk maiskolf
1 bosje koriander

Zelf toe te voegen

2 el olijfolie extra vierge
Olie om te bakken

Bereiding

1

Zet de waterkoker aan voor de couscous.

2

Maak de chili-olie. Rasp en pers ½ stuks limoen (ca. 1 el bij 2p) in een kommetje. Meng 2 el olijfolie extra vierge en ¼ tl chilivlokken (hou de kardemom apart als die er nog inzit) erdoor.

3

Snij ½ komkommer en ½ paprika in heel kleine blokjes. Snij 2 stuks tomaten in wat grovere stukken. Hou even apart.

4

Doe 125 g couscous met wat zout in een grote kom en overgiet met kokend water tot de couscous net onder staat (ca. 1 cm water boven de couscous). Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.

5

Bak intussen 150 g spekreepjes knapperig in een koekenpan in een klein beetje olie. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier (laat het vet in de pan).

6

Snij de maiskorrels met een scherp mes voorzichtig van 1 stuk maiskolf. Bak ca. 5 minuten in het spekvet.

7

Hak 1 bosje koriander (incl. steeltjes) fijn.

8

Roer alle groenten (incl spekvet) en de chili-olie vlak voor het serveren door de couscous. Verdeel het spek erover en bestrooi met de koriander.

Ook in onze boxen

Toon alle