Maak de chili-olie. Rasp en pers ½ stuks limoen (ca. 1 el bij 2p) in een kommetje. Meng 2 el olijfolie extra vierge en ¼ tl chilivlokken (hou de kardemom apart als die er nog inzit) erdoor.
3
Snij ½ komkommer en ½ paprika in heel kleine blokjes. Snij 2 stuks tomaten in wat grovere stukken. Hou even apart.
4
Doe 125 g couscous met wat zout in een grote kom en overgiet met kokend water tot de couscous net onder staat (ca. 1 cm water boven de couscous). Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
5
Bak intussen 150 g spekreepjes knapperig in een koekenpan in een klein beetje olie. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier (laat het vet in de pan).
6
Snij de maiskorrels met een scherp mes voorzichtig van 1 stuk maiskolf. Bak ca. 5 minuten in het spekvet.
7
Hak 1 bosje koriander (incl. steeltjes) fijn.
8
Roer alle groenten (incl spekvet) en de chili-olie vlak voor het serveren door de couscous. Verdeel het spek erover en bestrooi met de koriander.