Recept vlees
Indonesisch rundergehakt met snijbonen, aromatische rijst en zoetzure komkommer
30 min. bereiding
Recept vlees
Indonesisch rundergehakt met snijbonen, aromatische rijst en zoetzure komkommer
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
½ komkommer
3 bakjes kardemompeulen
150 g rijst
400 g snijbonen
1 stuks rode ui
½ stuks rode peper
200 g Indonesisch rundergehakt
1 stuk ei
40 g pinda's (gebrand)
½ stuks limoen

Zelf toe te voegen

1 el suiker
3 el witte wijnazijn
Olie om te bakken
1 el ketjap
1 el sojasaus

Bereiding

1

Maak de zoetzure komkommer. Roer 1 el suiker door 3 el witte wijnazijn tot het is opgelost. Voeg zout toe. Snij ½ komkommer in dunne halve maantjes. Meng goed door de azijn en laat intrekken (hoe langer, hoe lekkerder).

2

Haal 3 bakjes kardemompeulen uit het bakje (de chilivlokjes gebruik je in een ander gerecht). Druk de zaadjes eruit. Zet de kardemomzaadjes en 150 g rijst op met een dubbele hoeveelheid water. Kook in ca. 20 minuten gaar en droog.

3

Zet een pannetje met een klein laagje water op voor de snijbonen.

4

Verwijder de steeltjes van 400 g snijbonen. Snij in stukjes van ca. 1,5 cm. Voeg bij het kokende water en kook in ca. 7 minuten gaar. Giet en spoel kort koud af. Laat goed uitlekken.

5

Snipper 1 stuks rode ui en snij ½ stuks rode peper in ringetjes. Verwarm olie in een koekenpan en fruit zachtjes. Voeg 200 g gehakt toe als de ui glazig is en bak rul. Kluts 1 stuk ei, schep door het gehakt tot het gestold is. Voeg gelijk 1 el ketjap en 1 el sojasaus toe. Schep ook de uitgelekte snijbonen erdoor. Breng goed op smaak met peper (en eventueel zout).

6

Serveer het gehakt-snijbonenmengsel met de rijst, zoetzure komkommer (zie tip), bestrooi met 40 g pinda's en laat iedereen er een partje limoen over uitknijpen. Tip: Sprenkel het sapje van de komkommer over de rijst voor een extra frisse smaak.

Ook in onze boxen

Toon alle