Snij 1 stuks rode ui in dunne halve ringen. Verwarm een klontje boter met wat olie in een wok en fruit de ui zachtjes.
3
Spoel ¼ potje/blikje kikkererwten af, laat even uitlekken.
Tip: De rest van de kikkererwten kan je het beste met het vocht in de koelkast bewaren.
4
Snij 1 paprika in halve of kwart ringen en hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg bij de ui als ze glazig is. Snij 1 stuk tomaat in stukjes en bak, samen met 200 g spinazie en uitgelekte kikkererwten nog een paar minuten mee tot de spinazie is geslonken.
5
Klop 5 stuks eieren los en meng 100 g geraspte kaas erdoorheen. Voeg zout en peper toe.
6
Verdeel de groenten in een ingevette ovenschaal (wij gebruikte bij 2p een ronde ovenschaal met een diameter van 22cm). Giet het eimengsel erover en schuif ca. 15 minuten in de oven tot het ei gestold is.
7
Halveer 300 g krieltjes (alleen de grote) en zet op in een laagje koud water met zout. Kook in ca. 10 minuten gaar.
8
Maak in een kom een vinaigrette van ½ el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 1½ el olijfolie extra vierge, zout en peper. Giet de krieltjes af en meng bij de vinaigrette. Serveer met de omelet.