Recept vega
Spinazie-omelet met paprika, pikante kaas en krieltjes met vinaigrette
30 min. bereiding
Recept vega
Spinazie-omelet met paprika, pikante kaas en krieltjes met vinaigrette
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuks rode ui
¼ potje/blikje kikkererwten
1 puntpaprika rood
1 stuk romatomaat
200 g spinazie
5 stuks eieren
100 g geraspte kaas pikant
300 g krieltjes

Zelf toe te voegen

Boter en olie om te bakken
1 teentje knoflook
½ el witte wijnazijn
1 tl mosterd
1½ el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Snij 1 stuks rode ui in dunne halve ringen. Verwarm een klontje boter met wat olie in een wok en fruit de ui zachtjes.

3

Spoel ¼ potje/blikje kikkererwten af, laat even uitlekken. Tip: De rest van de kikkererwten kan je het beste met het vocht in de koelkast bewaren.

4

Snij 1 paprika in halve of kwart ringen en hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg bij de ui als ze glazig is. Snij 1 stuk tomaat in stukjes en bak, samen met 200 g spinazie en uitgelekte kikkererwten nog een paar minuten mee tot de spinazie is geslonken.

5

Klop 5 stuks eieren los en meng 100 g geraspte kaas erdoorheen. Voeg zout en peper toe.

6

Verdeel de groenten in een ingevette ovenschaal (wij gebruikte bij 2p een ronde ovenschaal met een diameter van 22cm). Giet het eimengsel erover en schuif ca. 15 minuten in de oven tot het ei gestold is.

7

Halveer 300 g krieltjes (alleen de grote) en zet op in een laagje koud water met zout. Kook in ca. 10 minuten gaar.

8

Maak in een kom een vinaigrette van ½ el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 1½ el olijfolie extra vierge, zout en peper. Giet de krieltjes af en meng bij de vinaigrette. Serveer met de omelet.

Ook in onze boxen

Toon alle