1
Breng een ruime pan water aan de kook (je kookt hierin de noedels, bimi én snijbonen!).
2
Verwijder de steeltjes van 250 g snijbonen en snij in stukjes van ca. 2 cm. Snij de steeltjes van 1 bosje bimi in stukjes van 2 cm en laat de roosjes heel.
3
Doe 125 g noedels en de snijbonen bij het kokende water en zet een wekker op 2 minuten vanaf dat het water weer kookt. Voeg als de wekker gaat de bimistelen toe en kook nog 3 minuten (zet weer een wekker). Voeg als de wekker gaat de roosjes toe en kook nóg 2 minuten. Giet en spoel koud af – laat uitlekken in een vergiet.
4
Verwarm wat olie in een soeppan en fruit daarin ½ pakje tom kha kruidenpasta even aan. Snij ½ stuks rode peper in ringetjes (laat de zaadlijsten zitten als je van pittig houdt) en bak even mee. Voeg 400 ml kokend water en 200 ml kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes een paar minuten koken.
Goed om te weten:
Door een leverprobleem is de Tom Kha verpakking Duits. Zie het losse bijgeleverde blaadje voor meer informatie.
5
Leg 200 g visstukjes op een bord en dep droog. Voeg bij de soep. Kook afgedekt nog ca. 2 minuten, tot de vis gaar is.
Goed om te weten:
De visstukjes kunnen kabeljauw en/of schol en/of heek en/of heilbot bevatten
6
Hak ⅓ bosje koriander grof. Verdeel de noedels en groenten in diepe borden en schep de soep met vis erover. Laat ieder op smaak brengen met wat vissaus (optioneel) en garneer met wat blaadjes koriander.