Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vegan
Kritharaki (orzo) met courgette, aubergine, rucola, tomaatjes, kikkererwten, olijven en oregano- muntolie
35 min. bereiding
Recept vegan
Kritharaki (orzo) met courgette, aubergine, rucola, tomaatjes, kikkererwten, olijven en oregano- muntolie
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 bosje oregano
1 bosje munt
½ stuks rode ui
200 g orzo
½ bakje zwarte olijven
50 g rucola
½ stuks aubergine
½ stuks courgette
125 g cherrytomaatjes
1 potje/blikje kikkererwten

Zelf toe te voegen

50 ml olijfolie extra vierge, (plus wat extra)
500 ml kokend water
1 groentebouillonblokje (voor 500 ml)
Olie om te bakken
1 teentje knoflook
1 tl tijm (gedroogd)
Witte wijnazijn of citroensap

Bereiding

1

Hak blaadjes van 1 bosje oregano en 1 bosje munt fijn en meng met de 50 ml olijfolie extra vierge, peper en zout. Zet weg.

2

Maak de boullon met 1 groentebouillonblokje en 500 ml kokend water.

3

Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper ½ stuks rode ui en fruit zachtjes. Hak 1 teentje knoflook fijn, voeg toe. Bestrooi met 1 tl tijm.

4

Voeg 200 g orzo toe en schep om. Voeg een scheutje witte wijn of een kneepje citroensap toe. Voeg zoveel bouillon toe dat het net onder staat, dek af en zet het vuur zacht. Voeg steeds een schep bouillon toe als het dreigt droog te koken. De orzo heeft ca. 10 minuten nodig om gaar te worden. De bouillon hoeft niet op en het geheel mag een beetje nat en smeuïg blijven.

5

Halveer ½ bakje olijven. Hak 50 g rucola grof.

6

Snij ½ stuks aubergine in dunne kwart maantjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak ca. 5 minuten op hoog vuur. Snij intussen ½ stuks courgette iets grover dan de aubergine en bak nog ca. 5 minuten mee. Bak als de aubergine goed gaar is 125 g tomaatjes in het geheel nog een paar minuutjes mee tot ze wat zachter worden. Voeg op het laatst de olijven en 1 potje/blikje kikkererwten met aanhangend vocht erbij, warm kort mee en breng op smaak met peper en zout.

7

Roer, als de orzo beetgaar is, de rucola erdoorheen (bewaar een plukje ter garnering). Breng op smaak met peper, zout en wat olijfolie extra vierge. Roer de courgette, aubergine, tomaatjes en olijven er voorzichtig doorheen. Besprenkel royaal met de oregano-muntolie en serveer met nog een plukje rucola.

Ook in onze boxen

Toon alle