Recept vega
PLNT stukjes met bloemkool, tomaatjes, boekweit en koriander-knoflooksaus
30 min. bereiding
Recept vega
PLNT stukjes met bloemkool, tomaatjes, boekweit en koriander-knoflooksaus
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 rode ui
125 g cherrytomaatjes
1 stuks bloemkool
100 g boekweit
150 g zoete aardappel wit
½ courgette
1 pakje PLNT stukjes
100 g Griekse yoghurt
⅔ bosje koriander

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 knoflook
2 el mayonaise

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Snij 1 rode ui in partjes. Doe de ui en 125 g tomaatjes samen met 2 knoflook (in de schil) in een mengkom en hussel goed met olie, zout en peper. Doe in een grote ovenschaal.

3

Snij 1 stuks bloemkool in plakken van ca. 1,5 cm. Er mogen roosjes afvallen. Leg op en tussen de groenten in de ovenschaal en besprenkel/bestrooi met olie, peper en zout. Bak in ca. 20 minuten gaar.

4

Schil 150 g zoete aardappelen en snij in blokjes van 0,5 cm. Kook 100 g boekweit en de zoete aardappel in ruim water gaar in ca. 10 minuten gaar.

5

Snij intussen ½ courgette in de lengte in vieren en in partjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak de courgette en 1 pakje PLNT stukjes op middelhoog vuur tot de courgette beetgaar is en PLNT stukjes bruin en knapperig zijn. Schud af en toe om terwijl je de yoghurtsaus maakt.

6

Meng 100 g Griekse yoghurt met 2 el mayonaise. Hak ⅔ bosje koriander fijn en voeg toe.

7

Haal de groenten uit de oven als ze gaar zijn. Druk de knoflooktenen uit de schil en prak fijn met een vork. Meng goed door de yoghurtsaus en breng op smaak met zout en peper.

8

Serveer de boekweit met de groenten, PLNT stukjes en yoghurtsaus.

Ook in onze boxen

Toon alle