1
Breng een ruime pan water (voor noedels, broccoli en snijbonen!) aan de kook. Verwijder de steeltjes van 200 g snijbonen en snij in stukjes van ca. 2 cm.
2
Snij de steeltjes van ¾ stuk broccoli in plakjes van ca. 1 cm (verwijder eerst taaie delen) en maak verder relatief kleine roosjes.
3
Doe 125 g noedels en de snijbonen bij het kokende water en zet een wekker op 3 minuten vanaf dat het water weer kookt. Voeg als de wekker gaat de broccolistelen en kook nog 2 minuten (zet weer een wekker). Voeg als de wekker gaat de roosjes toe en kook nóg 2 minuten. Giet en spoel koud af – laat uitlekken in een vergiet.
4
Snipper 1 stuks ui. Verwarm olie in een afdekbare wok- of braadpan en fruit de ui zachtjes. Voeg wat zout toe. Snij ½ stuks rode peper in ringetjes (laat de zaadlijsten zitten als je van pittig houdt) en bak even mee.
5
Voeg ½ pakje specerijen bij de ui als ze glazig is. Bak even mee en voeg 200 ml kokosmelk toe samen met 100 ml water. Dek af en laat zachtjes even opwarmen.
6
Giet en spoel ½ blikje zwarte bonen af en voeg bij de saus. Voeg de snijbonen en broccoli toe en warm samen een paar minuten zachtjes door. Breng op smaak met zout en peper.
7
Hak intussen 40 g pinda's grof en ⅓ bosje koriander fijn. Meng de gewenste hoeveelheid noedels door de saus, verdeel over de borden en garneer met de pinda’s en koriander.