1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
2
Schil 150 g zoete aardappelen, halveer in de lengte en snij in halve maantjes van ca. 1 cm dik. Snij 1 stuks rode ui in partjes. Doe de zoete aardappel, ui en 125 g tomaatjes samen met 2 teentjes knoflook (in de schil) in een mengkom en meng goed met olie, zout en peper. Doe in een grote ovenschaal.
3
Snij 1 stuk bloemkool in plakken van ca. 1,5 cm. Er mogen roosjes afvallen. Leg op en tussen de groenten in de ovenschaal en besprenkel/bestrooi met olie, peper en zout. Bak in ca. 20 minuten gaar.
4
Kook 100 g boekweit in ruim water in ca. 10 minuten gaar.
5
Bak 200 g kip in een koekenpan of wok in ca. 8 minuten bruin en gaar. Snij intussen ½ stuk courgette in de lengte doormidden en in plakjes van ca. 1 cm. Bak mee met de kip als die dichtgeschroeid is en (bijna) gaar – schud af en toe om terwijl je de yoghurtsaus maakt.
6
Meng hiervoor 100 g Griekse yoghurt met 2 el mayonaise. Hak 1 bosje koriander fijn en voeg toe.
7
Haal de groenten uit de oven als ze gaar zijn. Druk de knoflooktenen uit de schil en prak fijn met een vork. Meng door de yoghurtsaus en breng op smaak met zout en peper.
8
Serveer de boekweit met de groenten, kip en yoghurtsaus.