Recept vlees
Gegaarde kipshoarma van 1906 met zoete aardappel, ingelegde radijs, little gem en sriracha-yoghurt
30 min. bereiding
Recept vlees
Gegaarde kipshoarma van 1906 met zoete aardappel, ingelegde radijs, little gem en sriracha-yoghurt
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g zoete aardappel oranje
400 g aardappelen Agria
½ bosje radijsjes
½ el Sriracha zonder MSG
100 g yoghurt
100 g wortel
1 kropje little gem
½ bosje peterselie
180 g kipshoarma gegaard

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 el witte wijnazijn
Olijfolie extra vierge

Bereiding

1

NB: Tijdens het brainstormen hebben wij ons recept bedacht met de paarse zoete aardappel (en zo hebben wij het ook gekookt en gefotografeerd). Helaas blijkt de paarse variant iets meer tijd nodig te hebben om op zijn best in de box te belanden. Geen zorgen! We hebben hem vervangen voor de oranje zoete aardappel, net zo lekker en met dezelfde geweldige smaak.

2

Verwarm de oven voor op 220 graden.

3

Was 200 g zoete aardappel en 400 g aardappelen. Snij in blokjes van 2 cm. Meng apart van elkaar met olie, peper en zout en verspreid gelijkmatig (!) over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.

4

Snij ½ bosje radijsjes in partjes en laat marineren in 1 el witte wijnazijn.

5

Meng ½ el sriracha (meer of minder naar smaak) door 100 g yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

6

Schil en rasp 100 g wortel grof. Snij 1 kropje little gem in reepjes, meng door elkaar en besprenkel met olijfolie extra vierge en wat peper en zout.

7

Hak ½ bosje peterselie fijn.

8

Bak 180 g kipshoarma een paar minuten in wat olie tot het warm is (het is al gegaard).

9

Maak per persoon een bowl van de zoete aardappel, aardappeltjes, wortel, ingelegde radijs, little gem en kipshoarma. Serveer met de sriracha yoghurt en garneer met de peterselie.

Ook in onze boxen

Toon alle