Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vega
Tweegroentenstamp met crunchy kikkererwten, bimi en Oosterse dressing
30 min. bereiding
Recept vega
Tweegroentenstamp met crunchy kikkererwten, bimi en Oosterse dressing
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 blikje kikkererwten
150 g koolraap
150 g wortelpeterselie
500 g aardappelen Frieslander
½ limoen
½ rode peper
1½ stengels lente-uien
1 tl gember
1 bol knoflook
2 tl Souq harissa gekonfijte citroen
1 bosje bimi's

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 el milde olie
1 el sojasaus
Boter

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Spoel 1 blikje kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Meng met peper, zout en wat olie en rooster op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 20 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.

2

Snij met een groot mes plakken van ca. 2 cm van 150 g koolraap. Schil de plakken met een dunschiller. Schil 150 g wortelpeterselie en snij in plakjes van ca. 2 cm. Schil 500 g aardappelen en snij in stukken. Zet aardappelen en groenten samen net onder water. Voeg zout toe en breng afgedekt aan de kook. Kook gaar in ca. 15 minuten. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht!!

3

Maak de Oosterse dressing: rasp de schil van ½ limoen (hou apart) en pers het sap in een kommetje. Snij ½ rode peper fijn (laat de zaadlijsten zitten als je van pittig houdt) en snij de onderste ca. 2 cm (bij 2p) van het witte deel van 1½ stengels lente-uien in hele fijne ringetjes. Rasp 1 tl gember. Meng met 2 el milde olie, limoenrasp, limoensap (0,5 el bij 2p), peper en zout. Zet weg.

4

Meng voor de kikkererwten 1 el sojasaus, 1 bol knoflook geperst en 2 tl harissa in kommetje. Haal de kikkererwten uit de oven en giet het mengsel erover. Schep om en schuif nog (max!) 5 minuten terug.

5

Breng een pannetje met water en zout aan de kook voor de bimi. Snij de stengel van 1 bosje bimi's in stukjes en hou de roosje heel. Kook eerst de steeltjes 3 minuten en voeg dan nog 2 minuten de roosjes toe. Giet en spoel koud af.

6

Snij het groen van 1½ stengels lente-uien grof. Bak een paar minuten in een koekenpannetje in wat olie. Breng op smaak met peper en zout.

7

Stamp de aardappelen en groenten zo grof of fijn als je zelf lekker vindt. Voeg indien nodig nog wat kookvocht toe en breng op smaak met een klont boter, peper en zout. Serveer met de bimi, de kikkererwten en de dressing.

Ook in onze boxen

Toon alle