Recept vega
Romige pasta met champignons, groene kool, prei en roodlof
30 min. bereiding
Recept vega
Romige pasta met champignons, groene kool, prei en roodlof
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
225 g kastanjechampignons
1 stuk prei
150 g farfalle pasta
200 g groene kool
1½ stronkjes roodlof
1 bakje crème fraîche
60 g Stokâlde Fryske kaas

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ gedroogde tijm
1 teentje knoflook
¼ groentebouillonblokje (voor 500 ml)
Kneepje citroensap (mag uit flesje)

Bereiding

1

Zet een grote pan met water en zout op voor de pasta en groene kool.

2

Snij 225 g kastanjechampignons in halfjes of kwarten. Verwarm olie in een wok of hapjespan en bak daarin op hoog vuur de champignons bruin en beetgaar. Bestrooi met een beetje zout en ½ gedroogde tijm. Schud af en toe om.

3

Kerf intussen 1 stuk prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen.

4

Doe de champignons in een schaaltje en zet apart. Verwarm wat olie in de wok/hapjespan en roerbak de prei op middelhoog vuur ca. 2 minuten. Voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat op laag(!) vuur helemaal zacht smoren in ca. 10 minuten. Zorg dat de prei niet bruin bakt.

5

Doe 150 g pasta in de pan als het water kookt en zet een timer op 5 minuten. Snij 200 g groene kool in dunne sliertjes. Voeg als de timer gaat de groene kool toe en kook samen nog ca. 7 minuten tot de pasta en kool gaar zijn. Bewaar wat kookvocht bij het afgieten en spoel pasta en kool af. NB. Voor dit gerecht vonden wij 75 gram pp voldoende maar je hebt 100 gram pp gekregen. Kook gerust alles maar meng niet meteen alles door de saus.

6

Verwijder de onderkant van 1½ stronkjes roodlof en snij in ringen.

7

Hak 1 teentje knoflook fijn. Haal de deksel van de prei en voeg toe. Schep een paar keer om en roer 1 bakje crème fraîche erdoor. Kruimel ¼ bouillonblokje erbij. Voeg ca. 2 el pp aan kookvocht toe. Rasp ca. 20 g kaas erdoor en smelt door de saus. Voeg de champignons toe en warm nog even door. Breng op smaak met peper en evt. nog wat zout en een kneepje citroensap.

8

Roer de pasta met de groene kool erdoor. Schep vlak voor het aan tafel gaan (als vuur al uit is) de roodlofringen erdoor voor een fris knappertje.

9

Laat ieder zelf naar smaak nog wat kaas eroverheen raspen.

Ook in onze boxen

Toon alle