Haal 1 gram pakje zalm uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen.
2
Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
3
Schil 150 g wortelpeterselie en snij in kleine blokjes van 0,5 - 1 cm. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en bak de blokjes even stevig aan. Kerf ¾ stuk prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en bak enkele minuten mee met de wortelpeterselie. Pers 1 teentje knoflook erbij en bak 1 minuut mee. Voeg (optioneel) chilivlokken toe. Dek af en smoor zachtjes ca. 10 minuten tot de groenten gaar zijn. Schep af en toe om.
4
Kook 150 g tagliatelle in 9-11 minuten al dente (zie tip). Let op: roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht (!). Doe de pasta terug in de pan.
Tip: Grote eter? Kook dan alle pasta, je hebt meer gekregen dan het recept voorschrijft.
5
Hak 1 bosje dragon fijn. Meng met de 2 el olijfolie extra vierge, zout en peper. Rasp ½ stuk citroen en voeg toe, samen met 2 el kappertjes. Roer de kruidenolie door de pasta zodra deze is afgegoten.
NB: 2p let op! Je gebruikt deze week voor twee gerechten citroenrasp.
6
Snij 150 gram andijvie in repen en was met behulp van een slacentrifuge.
7
Voeg – als de wortelpeterselie beetgaar is –de andijvie toe en schep om zodat deze iets slinkt.
8
Roer de pasta er doorheen. Voeg evt. wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Breng op smaak met een flinke kneep citroensap en versgemalen zwarte peper.