1
Haal 1 gram pakje zalm uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen.
2
Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
3
Kerf ¾ stuk prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en bak enkele minuten de prei stevig aan. Pers 1 teentje knoflook erbij en bak 1 minuut mee, samen met (optioneel) chilivlokken. Dek af en smoor zachtjes in ca. 10 minuten gaar. Schep af en toe om.
4
Kook 150 g tagliatelle in 9-11 minuten al dente (zie tip). Let op: roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.
5
Rasp ½ stuk citroen. Hak 1 bosje dragon fijn.
6
Snij 150 gram andijvie in repen en was met behulp van een slacentrifuge. Voeg de andijvie bij de prei en bak al omscheppend mee tot geslonken.
7
Roer ¾ bakje crème fraîche erdoor en warm mee.
8
Roer de tagliatelle en de dragon door de saus. Voeg evt. wat pastawater toe om het wat smeuïger te maken.
9
Breng op smaak met de citroenrasp, een flinke kneep citroensap (ca. 1 el voor 2p) en versgemalen zwarte peper.
10
Pluk als laatst de zalm en serveer bij de pasta. Serveer direct.
11
Tip: Grote eter? Kook dan alle pasta, je hebt meer gekregen dan het recept voorschrijft.