1
Verwarm de oven voor op 150 graden (zie tip).
Tip: De oven gebruik je voor het opwarmen van het platbrood. Je kunt dit eventueel ook in de koekenpan of magnetron doen.
Magnetron: Maak gaatjes in de verpakking en verwarm 1 minuut in de magnetron op 900 Watt.
Koekenpan: Besprenkel de broden licht met water en verwarm in 1-2 minuten op laag vuur in een droge koekenpan. Keer halverwege.
2
Snipper 1 stuk sjalot. Verwarm olie in een koekenpan en fruit glazig. Schil 125 g wortel en snij in halve- of kwartmaantjes. Voeg toe. Voeg 200 g gehakt toe als de sjalot glazig is en bak rul. Pers ½ teentje knoflook erbij. Snij 200 g spitskool in dunne reepjes en voeg toe. Dek af en laat op laag vuur ca. 10 minuten garen. Schep af en toe om.
Goed om te weten: Het gehakt is gekruid met paprikapoeder, mosterdpoeder, kurkuma, uienpoeder, komijn, koriander, chilipeper, venkel, knoflookpoeder, gember, witte peper, fenegriek, foelie, kardemom. Het gehakt is al gezouten.
3
Rasp ½ stuk citroen (NB). Hak 1 bosje koriander en munt fijn.
NB: 2p let op! Je gebruikt deze week voor twee gerechten citroenrasp.
4
Maak de yoghurtsaus. Meng hiervoor in een kommetje de yoghurt met 1 el mayonaise, de citroenrasp en de verse kruiden. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
5
Besprenkel 4 pakjes broden licht met water en bak 1-2 minuten in de oven.
6
Serveer met het spitskoolgehakt en de yoghurtsaus.