Recept vlees
Baharat lams-kalfsgehaktballetjes in yoghurtsaus met malfouf (kool)salade en couscous
45 min. bereiding
Recept vlees
Baharat lams-kalfsgehaktballetjes in yoghurtsaus met malfouf (kool)salade en couscous
45 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g witte kool
125 g wortel
½ stuk citroen
1 stuk sjalot
200 g lams-kalfsgehakt Baharat
125 g couscous
1 bosje koriander en munt
½ lente-ui
¾ bakje yoghurt

Zelf toe te voegen

1½ el olijfolie extra vierge voor de dressing
½ teentje knoflook
Olie om te bakken

Bereiding

1

Snij 200 g witte kool in zo dun mogelijke sliertjes. Schil en rasp 125 g wortel grof. Doe in een slakom en voeg wat zout toe. ‘Kneed’ minstens één minuut met je handen, dan worden de groenten lekker zacht.

2

Rasp en pers ½ stuk citroen (NB). Maak een dressing van 1½ el olijfolie extra vierge, citroenrasp en -sap en peper. Pers (optioneel) ½ teentje knoflook erbij (verwijder het groene loofje als dat erin zit). Meng door de gemasseerde groenten. NB: 2p let op! Je gebruikt deze week voor twee gerechten citroenrasp.

3

Snipper 1 stuk sjalot. Verwarm olie in een koekenpan en fruit glazig. Draai van 200 g gehakt 3 à 4 balletjes pp. Voeg de balletjes toe en bak langzaam bruin en gaar in ca. 10 minuten. Goed om te weten: Het gehakt is gekruid met paprikapoeder, mosterdpoeder, kurkuma, uienpoeder, komijn, koriander, chilipeper, venkel, knoflookpoeder, gember, witte peper, fenegriek, foelie, kardemom. Het gehakt is al gezouten.

4

Doe 125 g couscous met wat zout in een kom en overgiet met kokend water tot ca. 1 cm boven de korrels. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork. Tip: Heb je nog wat couscous over? Bewaar deze dan voor bij de tajine!

5

Hak 1 bosje koriander en munt fijn. Snij ½ lente-ui in dunne ringetjes. Meng door de koolsalade.

6

Voeg – als de gehaktballetjes gaar zijn – ¾ bakje yoghurt toe aan de pan en warm op laag (!) vuur mee. Let op dat het niet gaat koken, anders gaat de yoghurt schiften.

7

Roer een goede scheut olijfolie extra vierge door de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de romige balletjes en koolsalade.

Ook in onze boxen

Toon alle