Recept vegan
Falafel met malfouf (kool)salade en couscous
40 min. bereiding
Recept vegan
Falafel met malfouf (kool)salade en couscous
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g witte kool
125 g wortel
½ stuk citroen
125 g couscous
1 bosje koriander en munt
¾ bakje kokosyoghurt
1 bakje falafel van Van Koolen

Zelf toe te voegen

1½ el olijfolie extra vierge voor de dressing
½ teentje knoflook
1 el vegan mayonaise
½ tl paprikapoeder
Olie om te bakken

Bereiding

1

Snij 200 g witte kool in zo dun mogelijke sliertjes. Schil en rasp 125 g wortel grof. Doe in een slakom en voeg wat zout toe. ‘Kneed’ minstens één minuut met je handen, dan worden de groenten lekker zacht.

2

Rasp en pers ½ stuk citroen. Maak een dressing van 1½ el olijfolie extra vierge, citroenrasp en -sap (ca. 1 el voor 2p) en peper. Pers (optioneel) ½ teentje knoflook erbij (verwijder het groene loofje als dat erin zit). Meng door de gemasseerde groenten. NB: 2p let op! Je gebruikt deze week voor twee gerechten citroenrasp.

3

Doe 125 g couscous met wat zout in een kom en overgiet met kokend water tot ca. 1 cm boven de korrels. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.

4

Hak 1 bosje koriander en munt fijn. Meng de de helft van de kruiden door de koolsalade. De andere helft is voor de yoghurtsaus.

5

Maak de yoghurtsaus. Meng hiervoor in een kommetje ¾ bakje kokosyoghurt met 1 el vegan mayonaise, ½ tl paprikapoeder en de andere helft van de kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verwarm olie in een koekenpan en bak 1 bakje falafel in 4-5 minuten goudbruin en warm.

7

Roer een goede scheut olijfolie extra vierge door de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de falafel, koolsalade en de yoghurtsaus.

Ook in onze boxen

Toon alle