Zet de waterkoker aan (of gebruik straks de Quooker) – voor de linzen en dahl.
2
Snij een stuk van 125 g koolraap en snij in plakken van max 1 cm. Schil de plakken en snij in blokjes van max 1 cm (!). Spoel 125 g linzen af en zet ze samen met de koolraap onder kokend water met wat zout. Kook zachtjes afgedekt in 15-20 minuten gaar.
3
Snipper 1 stuks ui. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit zachtjes. Voeg een snufje zout toe. Schil 75 g wortel en snij dunne halve of kwart maantjes, voeg bij de ui. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg toe, samen met 1 bakje dahl specerijen. Schep een paar keer om.
Goed om te weten:
in het bakje dahl specerijen zit voor 2p: 1/8 tl chilipoeder, 1/4 tl kurkumapoeder, 3/4 tl paprikapoeder, 1/2 tl gemberpoeder, 1/2 tl komijnpoeder.
4
Maak een ruimte in het midden vrij en fruit 50 g tomatenpuree een minuut aan om te ontzuren. Voeg ¾ blikje tomatenstukjes en ½ tl zout voor de dahl en kokende water toe. Laat zachtjes afgedekt pruttelen (hoe langer hoe lekkerder). Voeg de linzen en koolraap toe zodra deze gaar zijn en pruttel verder tot je aan tafel gaat. Voeg evt. nog wat water toe als het te dik is.
5
Breng 150 g rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 10 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
6
Dep ½ pakje tofu droog en snij in blokjes van max. 1 cm. Hussel in een mengkom met kerriepoeder paprikapoeder en ¼ tl zout voor de tofu. Bak in voldoende olie bruin. Schep af en toe om. Giet als de blokjes mooi bruin zijn eventueel overtollige olie weg. Voeg 4 el mango chutney toe met een mespuntje chilivlokken. Schep goed om zodat de blokjes mooi bedekt zijn.
7
Hak 1 el munt fijn. Roer door ½ bakje yoghurt samen met zout en peper.
8
Hak de koriander fijn. Serveer de Dahl met de rijst, sticky tofu en wat munt-yoghurt.Garneer met de koriander