Was 400 g aardappelen en 200 g zoete witte aardappel en snij in frietformaat. Meng met ½ tl paprikapoeder, peper, zout en olie. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappelen erover. Bak 20-25 minuten in de oven.
3
Rasp ½ stuks limoen en pers het sap. Hou de rasp apart. Schil 125 g wortel en rasp met een grove rasp. Snij ¾ stengel lente-ui in ringetjes. Doe in een slabak samen met het limoensap (1el bij 2p). Verwijder indien gewenst de zaadlijsten van ½ stuks rode peper en snij fijn. Voeg toe samen met wat zout en meng goed.
4
Bak 200 g kipgehakt in wat olie in ca. 5 minuten rul.
5
Meng ¾ bakje yoghurt met de limoenrasp, 1 el mayonaise, wat peper en zout en zet op tafel.
6
Verwijder het kontje van 1 kropje baby romainesla en snij in reepjes. Voeg samen met 1½ el olijfolie extra vierge bij de wortel. Hak de peterselie fijn en voeg toe.
7
Doe ¾ blikje zwarte bonen en 1 potje mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Warm even mee met het gehakt.
8
Schep het gehakt-bonen mengsel op de aardappelen en serveer met de yoghurtsaus en salade.