Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta. Snipper 1 stuks ui. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit de ui. Schil 150 g wortel, snij in dunne halve of kwart maantjes. Bak een paar minuten mee.
2
Hak 1½ teentjes knoflook fijn en bak samen met 1 bakje ragùspecerijen een minuutje mee. Voeg eventueel een mespuntje chilivlokjes toe. Maak ruimte vrij in de pan en bak 100 g tomatenpuree een minuutje mee, zodat het zuurtje eraf gaat.
Goed om te weten:
In het bakje specerijen zit (bij 2p): 1tl korianderpoeder, 1tl komijnpoeder, 1tl tijm, 0,5 tl venkelzaad, 0,5tl rozemarijn. In het bakje voor 4p zit het dubbele.
3
Pluk 150 g pulled beef los en voeg toe. Blus af met 1 el balsamicoazijn (zie tip), verkruimel ¼ bouillon blokje erbij en voeg de aangegeven hoeveelheid water toe. Roer door, doe de deksel op de pan en laat zachtjes sudderen terwijl je verder gaat met de rest.
4
Kook 150 g pasta in 9-11 minuten al dente (bewaar wat kookvocht bij het afgieten!). NB. Je hebt meer pasta gekregen, kook alles als je veel trek hebt.
5
Maak in een slakom een vinaigrette van 1 tl mosterd, 1 el azijn, 1½ el olijfolie extra vierge, peper en zout. Snij ½ stuk venkel in dunne plakjes en schep door de vinaigrette. Snij ¾ stengel lente-ui in ringetjes, bewaar eventueel wat voor garnering en voeg de rest bij de venkel.
6
Was 1 bosje raapsteel. Verwijder de worteltjes (niet de steeltjes) en hak grof. Schep door de ragù en laat slinken. Roer een klontje boter door de ragù. Voeg indien nodig nog wat pastakookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog even staan.
7
Rasp 30 g kaas over de venkelsalade en bestrooi met zwarte peper. Serveer de venkelsalade met de pasta en ragù en garneer met de rest van de lente-ui.
8
Tip: heb je nog een bodempje rode wijn staan? Ook lekker!