Recept vlees
Mexicaans kipgehakt, bonen en mais met Frieslanders en zoete aardappelen uit de oven
30 min. bereiding
Recept vlees
Mexicaans kipgehakt, bonen en mais met Frieslanders en zoete aardappelen uit de oven
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g aardappelen Frieslanders
200 g zoete aardappel wit
125 g wortel
¾ stengel lente-ui
½ stuks rode peper
200 g kipgehakt Mexicaans gekruid
¾ bakje yoghurt
1 kropje baby romainesla
½ bosje peterselie
¾ blikje zwarte bonen
1 potje mais

Zelf toe te voegen

½ tl paprikapoeder
Olie om te bakken
1 el citroensap (mag uit flesje)
1 el mayonaise
1½ el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 400 g aardappelen en 200 g zoete witte aardappel en snij in frietformaat. Meng met ½ tl paprikapoeder, peper, zout en olie. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappelen erover. Bak 20-25 minuten in de oven.

3

Schil 125 g wortel en rasp met een grove rasp. Snij ¾ stengel lente-ui in ringetjes. Doe in een slabak samen met 1 el citroensap. Verwijder indien gewenst de zaadlijsten van ½ stuks rode peper en snij fijn. Voeg toe samen met wat zout en meng goed.

4

Bak 200 g kipgehakt in wat olie in ca. 5 minuten rul.

5

Meng ¾ bakje yoghurt met 1 el mayonaise, wat peper en zout en zet op tafel.

6

Verwijder het kontje van 1 kropje baby romainesla en snij in reepjes. Voeg samen met 1½ el olijfolie extra vierge bij de wortel. Hak de peterselie fijn en voeg toe.

7

Doe ¾ blikje zwarte bonen en 1 potje mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Warm even mee met het gehakt.

8

Schep het gehakt-bonen mengsel op de aardappelen en serveer met de yoghurtsaus en salade.

Ook in onze boxen

Toon alle